Taloyhtiö.net uutisia

Tilaa syöte syöte Taloyhtiö.net uutisia Taloyhtiö.net uutisia
Taloyhtio.net uutiset
Syötteen kokonainen osoite. 1 tunti 45 min sitten

Tulevaisuudessa yhä useampi ikääntyvä asuu kaupungissa

Ke, 06/28/2017 - 17:04
Tulevaisuudessa yhä suurempi osa ikääntyvistä asuu kaupunkialueilla, kertoo uusi "Ikääntyneiden asuinpaikat nyt ja tulevaisuudessa "-selvitys.

Pihan pelisäännöt kuntoon keskustellen, ei kieltojen voimalla

Ke, 06/28/2017 - 16:05
Kesällä elämä siirtyy pihoille ja parvekkeille, ja silloin taloyhtiössä saattavat nousta puheenaiheeksi yhteisten piha-alueiden pelisäännöt.

Asukkaat itse arvioimaan mobiilisovelluksella asuinympäristönsä esteettömyyttä

Ti, 06/27/2017 - 13:39
ARA on tuottanut yhteistyössä Invalidiliiton Esteettömyyskeskuksen (ESKE) ja Kiinteistöliiton kanssa iOs-mobiilisovelluksen asuinkerrostalojen esteettömyyden itsearviointiin. Sovelluksella asukkaat voivat arvioida asuintalonsa ulkoalueiden sekä yleisten sis­­ätilojen esteettömyyttä. iOS-sovellus toimii iPhone- ja iPad-laitteilla ja on jatkoa maaliskuussa 2017 julkaistulle Android-sovellukselle. Sovelluksen käyttäjä eli arvioija:

Vanhojen palovaroittimien toimintaa tutkitaan

Ma, 06/26/2017 - 12:25
Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) selvittää ajan vaikutusta palovaroittimien toimintaan. Tavoitteena on saada lisätietoa vanhojen palovaroittimien toiminnasta sekä opastaa kuluttajia palovaroittimien ikääntymiseen liittyvistä seikoista. Tukes on aloittanut toukokuun 2017 alussa selvityshankkeen vanhojen palovaroittimien toiminnasta. Toimivalla palovaroittimella on suuri merkitys tulipalon alkuvaiheen havaitsemiseen, mahdollisiin alkusammutustoimenpiteisiin sekä palosta pelastautumiseen. Palovaroittimen ikääntymisestä ja palovaroittimen toiminnasta käyttöönoton jälkeen ei ole tehty kattavaa tutkimusta, ja sen takia ei tiedetä, kuinka käyttöikänsä loppuvaiheessa olevat tai jo sen ylittäneet palovaroittimet reagoivat savuun. Palovaroittimen valmistajat ilmoittavat varoittimien käyttöiän olevan keskimäärin 5-10 vuotta. Laitteen uusimisajankohta tulee olla merkittynä palovaroittimen pohjaan. Tukes toteuttaa Palovaroittimen ikääntymisselvityshankkeen yhdessä Finanssiala ry:n, Nuohousalan Keskusliiton, Onnettomuustutkintakeskuksen, Pelastusopiston, sisäministeriön, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön sekä pelastuslaitosten kumppanuusverkoston kanssa. Palovaroittimien testaus tehdään Pelastusopistolla Kuopiossa. Tuloksista tiedotetaan vuoden 2018 alkupuolella. Tukes valvoo myynnissä olevien uusien palovaroitinten vaatimustenmukaisuutta. Pelastuslain mukaan palovaroitin on pakollinen asuinrakennuksissa, majoitustiloissa ja hoitolaitoksissa ja laitteet on pidettävä toimintakunnossa. Lisätietoja: Ylitarkastaja Karoliina Meurman, puh. 029 5052 651, etunimi.sukunimi@tukes.fi.

Pientalojen energiatodistusten hinnat ennallaan

Ke, 06/21/2017 - 18:14
Motivan keväällä 2017 teettämässä kyselyssä selvitettiin nyt ensimmäistä kertaa myös rivi- ja kerrostalojen energiatodistusten hintatietoja. Uudisrivitalon energiatodistus maksaa keskimäärin noin 400 euroa. Olemassa olevan rivitalon energiatodistus on keskimäärin noin 500 euroa.

Palokatkot kuntoon, hulevedet hallintaan ja töpselit sähköautoille

Ke, 06/21/2017 - 13:35
Sadevesien ohjaaminen pois katoilta, pihoilta ja ajoteiltä vaatii huoltoa ja huolenpitoa, ja usein myös pihasuunnittelua. Sähköautojen joukossa yleistyvät ladattavat hybridit vauhdilla. Miten taloyhtiön kannattaa niiden tuloon varautua? Pian postiluukustasi putoaa Suomen Kiinteistölehden kesäkuun numero. Jukka Nortion artikkelissa kerrotaan, kuinka sateiden tuomat hulevedet otetaan Kuninkaantammen uudella asuinalueella haltuun. Taloyhtiön tyypillistä hulevesien poistojärjestelmää esitellään myös havainnollisella piirroksella. Sähköautoja on jo yli 20 000, suunnilleen yhtä paljon kuin henkilöautoja oli 1940-luvun lopun Suomessa. Varsinkin ladattavat hybridit voivat lähivuosina yleistyä vielä nopeammin kuin autot 1950-luvun alussa. Millaisen pistorasian hybridi tarvitsisi - ja millainen on taloyhtiön päätöksenteko sähköautojen yleistyessä? Siitä kertoo laaja artikkeli. Kun urakoitsija otetaan jo suunnitteluvaiheessa mukaan putkiremonttihankkeeseen, saa taloyhtiö tutuksi tulleen tekijän ja voi jopa säästää remontin hinnassa. Yhteistoimintamallia esittelee Mervi Ala-Prinkkilän artikkeli. Radon on kavala kaasu, jota ei voi haistaa, maistaa eikä nähdä. Sen olemassaolo on kuitenkin onneksi helppo ja halpa mitata, lohduttaa Antti Kiurun artikkeli. Radonin torjunta kannattaakin maamme "radon-vyöhykkeillä" aloittaa heti. Surulliset tulipalouutiset maailmalta saavat varmaan monet miettimään oman taloyhtiön paloturvallisuutta. Tulipalon leviämisen ehkäisyssä ovat palokatkot tärkeitä. Niissä on usein puutteita joko alun perin tai niihin kajonneen remontin jäljiltä, varoittaa Riitta Malve-Tamminen. Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät taloyhtiöiden oman lehden, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta. Kesäkuun digilehti on kaikille avoin, voit lukea sen missä vaan, milloin vaan ja millä laitteella vaan. Digilehteen pääset tästä.

Uutuuskirja: Kiinteistönhoidon osto-opas

Ke, 06/21/2017 - 12:34
Uutuuskirja auttaa taloyhtiötä ostamaan tarpeisiinsa sopivaa kiinteistönhoitoa järkevästi ja huolellisesti!Kiinteistönhoidon osto-opas käy läpi selkein esimerkein kiinteistönhoito- ja siivouspalveluiden hankintaprosessin. Kirjassa kuvataan hankinnan vaiheet tarveselvityksestä ja kilpailutuksen valmistelusta sopimuksen laadintaan. Kuhunkin vaiheeseen annetaan runsaasti käytännön ohjeita ja vinkkejä. Kirja selvittää myös, miten kiinteistönhoitosopimuksen noudattamista kannattaa myöhemmin seurata ja milloin sopimusta voi muuttaa. Kirjan liitteinä ovat valmiit mallit mm. tarjouspyynnöstä, tarjouksenjättölomakkeesta ja kiinteistöpalvelusopimuksesta. Kirjan ovat kirjoittaneet vanhempi asiantuntija, toimitusjohtaja Martti Pennanen ja hankintapäällikkö Teppo Repo.

Kaksipäiväisten Kiinteistömessujen teemana ?kiinteistöt kuntoon, rakennukset remonttiin?

Ti, 06/20/2017 - 16:08
Maamme suurin korjausrakentamisen ja kiinteistön ylläpidon ja hallinnon ammattitapahtuma, Kiinteistömessut, järjestetään 26.-27.9.2017 Messukeskuksessa, Helsingissä

Lomalle lähtijä, älä tee kodistasi helppoa saalista murtovarkaalle!

Ma, 06/19/2017 - 12:28
Suomalaiset siirtyvät juhannukselta sankoin joukoin kesälomille, ja koti kaupungissa jää jopa viikoiksi tyhjilleen. Suomessa tehdään vuosittain lähes 2600 asuntomurtoa.

FinnSec-messujen areenan ohjelma julkaistu

Pe, 06/16/2017 - 17:15
FinnSec-messut järjestetään samanaikaisesti uuden Cyber Security Nordic -tapahtuman sekä Kiinteistö-messujen ja Avita - Audiovisual Expon kanssa.

STUL ry:ltä sähkölaitteiden kunnossapito-opas

Ke, 06/14/2017 - 18:31
Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry on julkaissut oppaan sähkölaitteiden kunnossapidosta ja siihen liittyvistä vastuukysymyksistä.

Tupakointikielto-ohjeistus laajentuu

Ma, 06/05/2017 - 12:06
Asuntoyhteisöjen tupakointikieltoja koskeva ohjeistus on laajennettu kattamaan asunto-osakeyhtiöiden lisäksi myös muita asumismuotoja, kuten esimerkiksi vuokrataloyhtiötä. Käytännössä tupakointikiellon hakemista koskeva menettely on eri asumismuodoissa samanlainen. Eroavaisuudet liittyvät lähinnä asuntoyhteisön päätöksenteosta vastaavaan elimeen. Vuokrataloyhtiöiden osalta on lisäksi merkittävää, että tupakointikiellosta voidaan sopia jo vuokrasopimuksessa. Isännöintiliitto, Kiinteistöliitto, Kuntaliitto, Helsingin kaupunki ja Valvira muistuttavat, että tilanhaltijoiden kuuleminen on keskeisessä asemassa asuntoyhteisöjen tupakointikieltohakemusten valmistelussa. Ohjeiden mukaisesti tehdyllä kuulemisella asuntoyhteisöt varmistavat hakemuksen sujuvan käsittelyn kunnassa. Tupakointikieltoja koskeva ohje asuntoyhteisöille (osa A) 5.6.2017 Ohje viranomaisille tupakointikieltohakemuksen käsittelystä ja siihen liittyvästä valvonnasta (osa B) 31.5.2017

LeanWOOD-projekti selvitti puurakentamisen tilannetta Suomessa ja muualla Euroopassa

Ti, 05/30/2017 - 18:06
Tänä keväänä päättynyt eurooppalainen LeanWOOD-projekti (Innovative lean processes and cooperation models for planning, production and maintenance of urban timber buildings) selvitti puurakentamisen tilannetta Suomessa ja muualla Euroopassa. Selvisi, että Euroopassa on nyt nostetta puukerrostalojen rakentamiselle, ja puurakentamiselle on poliittista tukea koko maanosassa. Suomen projekti toteutui Tekes-hankkeena siten, että projektilla oli kansallinen johtoryhmä ja suomalaiset tutkimusosapuolet (VTT ja Aalto), jotka toimivat osana eurooppalaista projektikonsortiota. Useiden osallistujien voimin toteutetussa projektissa oli mukana myös Kiinteistöliiton kehityspäällikkö Jari Virta. Puurakentamisella on hyvä maine ekologisena rakennusmateriaalina. Muihin rakennusmateriaaleihin verrattuna puun jalostukseen sekä valmistukseen kuluu vähemmän energiaa, ja esimerkiksi Saksassa puurakentaminen on kaikkein tehokkain tapa saavuttaa rakennukselle asetetut energiatehokkuusvaatimukset. Hankkeen yhteistyökumppaneille kyselyn perusteella Suomen vahvuutena ovat olemassa olevat markkinat esivalmistetuille taloille, joista valtaosa on puurakenteisia. Kyselyssä puurakentamisen vahvuuksiksi koettiin vakiintuneet arvoketjut, laaja-alaisesti saatavilla olevat raaka-aineet, kokemus teollisesta tuotannosta, korkeatasoinen suunnittelu ja valmistus sekä toimivat markkinat. Myös viennin vahvuus, tunnetut brändit sekä vahva myyntiosaaminen nähtiin puurakentamisen vahvuutena niin Suomessa kuin Keski-Euroopassa.

Taloyhtiön ei kannata kokonaan kieltää parvekegrillausta

Ke, 05/24/2017 - 15:02
Kiinteistöliiton lakimiehet saavat runsaasti puheluita parvekegrillaamisen pelisäännöistä. Osa taloyhtiöiden osakkaista kokee grillaamisen niin häiritsevänä, että haluaisi kokonaan kieltää sen. Kiinteistöliitto ei kuitenkaan suosittele grillauskieltoa ratkaisuksi asiaan.

Kaavaan ei tarvitse kangistua, kannustaa uusin Kiinteistölehti

Ti, 05/23/2017 - 17:30
Asemakaava ei ole kiveen hakattu, vaan harkitusti ja oikein ajoittaen pystyy vaikuttamaan siihen, mitä lähiympäristöön nousee. Ja oman talon julkisivujen värejäkin voi muuttaa.Pian postiluukustasi putoaa Suomen Kiinteistölehden toukokuun numero. Riitta Malve-Tammisen artikkelissa kerrotaan, kuinka kulosaarelainen taloyhtiö onnistui arkkitehdin avulla muuttamaan lähiympäristönsä rakennussuunnitelmia ihmisläheisemmiksi. Hyvästit harmaudelle jätti rakennusvalvonnan kanssa neuvoteltuaan myös tamperelainen taloyhtiö, jonka talot nuortuivat julkisivuremontissa niin, että monet luulevat niitä nyt uusiksi. Tampereella rohkaistaankin usein taloyhtiöitä käyttämään remontissa värejä, kertoo Esa Tuomisen artikkeli. Taloyhtiöt empivät isojen korjaushankkeiden aloitusta, ilmenee Kiinteistöliiton ja Kiinteistölehden Korjausrakentamisbarometrista. "Suosituimmat" korjaushankkeet ovat yhä putkistosaneeraukset ja märkätilojen remontit sekä piharakenteiden korjaukset. Lainaa remonttihankkeiden toteuttamiseen saa barometriin vastanneiden mukaan yhä suhteellisen helposti ja edullisesti. Nuoret rohkeasti mukaan taloyhtiöiden hallituksiin, kannustaa toukokuun Kasvo Saana Rosenberg. Uuden hallituksen ensiaskeleisiin antaa opastusta Annika Pihlajamäen artikkeli. Taloyhtiön tietoturvasta kehottaa puolestaan huolehtimaan Jukka Nortio. Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät pian taloyhtiöiden oman lehden, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta.

Yleinen suruliputus presidentti Mauno Koiviston hautajaispäivänä 25.5.

Ma, 05/22/2017 - 17:08
Valtioneuvoston kanslia suosittaa presidentti Mauno Koiviston hautajaispäivänä 25. toukokuuta yleistä suruliputusta koko maassa. Liputus alkaa klo 8.00 ja päättyy auringon laskiessa, kuitenkin viimeistään klo 21. Siunaustilaisuuden jälkeisen muistotilaisuuden arvioidaan päättyvän klo 17.30, jolloin liput nostetaan kokosalkoon auringon laskuun saakka.

Laaduntekijät esiin - Rakentamisen laatuteko 2017 -kilpailu käynnissä

Ma, 05/22/2017 - 10:32
Rakentamisen Laatuteko 2017 -kilpailu käynnissä. Kilpailun tarkoituksena on nostaa esiin laadukasta ja esimerkillistä työtä tekeviä henkilöitä ja työporukoita niin rakennustyömailla kuin rakennustuotteita valmistavissa tehtaissakin. Laatuteot voivat liittyä esimerkiksi laatua parantaviin oivalluksiin, yhteistyökykyyn, asenteisiin ja ammattiylpeyteen sekä konkreettisiin menetelmiin ja työtapoihin.

Pelastussuunnittelu on parantanut taloyhtiöiden turvallisuutta

Ke, 05/17/2017 - 15:21
Pelastussuunnittelu on parantanut taloyhtiöiden turvallisuutta. Tätä mieltä on lähes 70 % taloyhtiöiden edustajista Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön tekemässä selvityksessä. Pelastussuunnittelun myötä on välitetty turvallisuustietoa asukkaille ja tehty parannuksia esimerkiksi opasteisiin, valaistukseen ja poistumisreitteihin. Toisaalta suunnitelmat jäävät myös liian usein dokumenttitasolle eikä niitä viedä käytännön toteutuksiksi.

Muutos asetukseen rakennuksen energiatehokkuuden parantamisesta korjaus- ja muutostöissä

Ti, 05/16/2017 - 14:12
Ympäristöministeriö on antanut tänään asetuksen, jolla muutetaan aiempaa asetusta rakennuksen energiatehokkuuden parantamisesta korjaus- ja muutostöissä.

Antennitelevisioverkon uusi toimilupakausi alkaa ensi viikolla 17.5. - kanavat haettava uudelleen

Ma, 05/15/2017 - 18:08
Antennitelevisioverkon uusi toimilupakausi alkaa 17.5.2017. Uuden toimilupakauden alkaessa tv-kanavatarjontaan tulee muutoksia ja osa kanavista siirtyy uusille lähetystaajuuksille, jolloin kanavat pitää hakea uudelleen. Myös kanavien peittoalueet muuttuvat joiltakin osin. Maksu-tv-palveluissa tapahtuu muutos lähetysteknologian osalta. Jatkossa kaikki Digitan antenni-tv-verkossa tarjolla olevat maksu-tv-kanavat lähetetään DVB-T2-teknologialla peruslaatuisina.

Sivut